Начало / Икономика / Георг Спартански: Проектите за реконструкцията на Автогарата и на площад „Свободата” не се правят предизборно

Георг Спартански: Проектите за реконструкцията на Автогарата и на площад „Свободата” не се правят предизборно

Проектите за реконструкция и обновяване на Автогарата и на площад „Свободата” и част от пешеходната зона в центъра на града са резултат на дълга и сериозна работа. Те се правят за развитието на общината, не са почнати вчера или днес и не се правят предизборно. Това подчерта кметът Георг Спартански при подписването днес на договора за отпускане на кредит за финансиране на тези два проекта.

Той изтъкна, че тези проекти настоящото ръководство ще остави за физическо изпълнение на следващото ръководство на града, което ще бъде избрано с вота на гражданите на предстоящите местни избори. Спартански допълни, че екипът му работи по крупен проект в областта на туризма, който предвижда големи интервенции в Регионалния исторически музей и в Скобелевия парк. Проектира се вече приюта за кучета, което трябва да приключи до края на лятото. Предстои пълна подмяна на уличното осветление в града.

„Това са проекти, които ще оставим като добро наследство на следващото ръководство на града и в това няма нищо предизборно. Нашата работа си я вършим отговорно, с мисъл за бъдещето и с удовлетворението, че ще оставим една добра база за работа на следващото ръководство. В това виждам смисъла на всяко общинско ръководство – да довършва оставеното от предходното, да създава нови неща и да подготвя добри нови проекти, които да носят обществена полза”, каза Спартански.

По отношение на двата проекта, които ще бъдат финансирани чрез Регионалния фонд за регионално развитие, кметът акцентира, че са изцяло в обществена полза и ще носят приход на общинската хазна. „При реконструкцията на площад „Свободата” и прилежащата пешеходна зона не става въпрос просто за смяна на плочки, а за смяна на концепцията на това публично пространство. Искаме да го озеленим, да го направим приятна градска среда за срещи и почивка, а не както е сега – само едно място, през което хората преминаваха. Автогарата е важна, защото е едно от лицата на Плевен и защото е способна да генерира сериозен финансов приход в бюджета на Общината. С ремонта й се търсят два аспекта – да стане съвременно, модерно съоръжение, което изпълнява законовите изисквания и да гарантираме стабилитет на едно от основните финансови пера на общинския бюджет”, изтъкна Георг Спартански.

Прочетете също:

В Плевен задържаха младеж с амфетамини

На 2 юни около 01:30 часа в областния град на улица „Морава“ при извършена полицейска ...