Акценти
Начало / Общество / В четвъртък съветниците се събират за първо заседание за тази година

В четвъртък съветниците се събират за първо заседание за тази година

С обсъждане на предложение за приемане Наредба за изменение на Наредба №17/2017 г. на Общински съвет – Плевен, за администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен, ще започне първата за тази година редовна сесия на Общинския съвет. Ще се гласува приемане на Наредба за реда за учредяване и упражняване правата на Общината в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала, както и Комплексна програма за качество на атмосферния въздух за периода 2021 – 2025 г. на Община Плевен.

Съветниците ще решават и за кандидатстване на местната администрация с проект за обновяване, оборудване и прилагане на мерки да енергийна ефективност в зала „Катя Попова“ по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., за промяна на наименованието на Общоградското средношколско общежитие, което да носи името на бележития съратник и сподвижник на Левски – Данаил Попов. Кметът Георг Спартански внася предложение за освобождаване изцяло от задълженията за наемни вноски на лицата – наематели на обекти, собственост на „ТИБОР“ ЕАД, за периода на въведените ограничителни мерки във връзка с обявената епидемична обстановка.

Сесията ще се проведе на 28 януари (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”, при предварителен дневен ред от 29 точки.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...