Акценти
Начало / Общество / В „Часа на земята“ гасят лампите на Областна администрация – Плевен

В „Часа на земята“ гасят лампите на Областна администрация – Плевен

hour1

Областна администрация – Плевен подкрепя глобалната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF, информират от пресцентъра на ведомството. Шестото поредно издание е насрочено за 29 март 2014 г., събота. За времето от 20,30 до 21,30 часа ще бъдат изгасено осветлението на входа на сградата на Областна администрация, а служители ще подкрепят инициативата, като изгасят в определения час осветлението в домовете си.

Часът на Земята е световна инициатива, чиято цел е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването им.

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г в Австралия. Тогава хората се лишават от осветление в рамките на час, за да заявяват волята си за справяне с климатичните промени. В кампанията през 2013 г са се включили милиони жители на планетата от 157 страни. В България инициативата се провежда от 2009 г.

Прочетете също:

С празнично работно време ще са обектите на Регионалния военноисторически музей – Плевен

Предвид Великденските празници и множеството почивни дни ръководството на Регионалния военноисторически музей – Плевен, обяви ...