Акценти
Начало / Последни новини / В събота в Плевен започва “Данониада” 2019

В събота в Плевен започва “Данониада” 2019

Тази събота, 20 април, в Плевен ще бъдат изиграни първите мачове от 22-рото издание на  футболния турнир за деца до 12 години „Данониада”.

На градския стадион ще се срещнат отбори от цяла Северозападна България. Отборите, класирали се на първите две места в зоналните квалификации ще продължат участието си във финалите на турнира в София. Съответно, един от тях ще има шанса да продължи в надпреварата за Международна купа “DANONE NATIONS CUP“ в Барселона.

Мачовете започват от 9:30 ч.и са с вход свободен за публиката.

Регионалната фаза на 22-рото издание на “Данониада” продължава до края на месец май. Домакини на срещите след Плевен са: Пловдив – на 11 май, Варна – на 18 май, София – на 25 май.

Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg отборите от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони. Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца от 10 до 12 годишна възраст.

В рамките на турнира за трета поредна година, ще бъдат организирани специални образователни игри за участниците и публиката. Едната има за цел популяризирането на здравословното хранене и предоставя важна информация за хранителните навици по интересен и забавен начин в игрови формат.  Другата е на тема “Събирай разделно” и е част от съвместна инициатива на “Данон – Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортното предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Победителят във финалната фаза ще се състезава във футболния турнир за международната купа “DANONE NATIONS CUP“, която тази година ще се проведе в Барселона. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари – за отборите победители от 2018 и от 2019 година.

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...