Акценти
Начало / Здравеопазване / В Плевен 200 са под домашна карантина заради коронавируса

В Плевен 200 са под домашна карантина заради коронавируса

200 души в Плевен остават под домашна карантина, съобщиха  от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.

Под карантина остават 9 медицински сестри и 7 лекари, работили в отделението с двамата заразени пациенти. Под домашна карантина са и 12 студенти, които са били на упражнение в Клиниката по пулмология, преди да бъде съобщено за пациентите с COVID-19. От тези студенти днес са взети проби.

В Медицински университет – Плевен, са взели мерки още преди да бъде регистриран първият случай на коронавирус, стана ясно от изявление на ректора на университета проф. Славчо Томов. Студенти, които още не били пристигнали за семестъра, са предупредени да останат в родните си държави. Поставени под карантина са студентите, които са били вече пристигнали.

Нито един чуждестранен студент не е показал симптоми на вируса, а карантинният период е минал. Имало е само един подозрителен случай за турски студент. Пробата му е отрицателна и той вече е в страната си.

Днес са взети за изследване 44 проби на медицински специалисти и италиански работници. Извън доказаните два случая на коронавирус, всички изпратени досега 130 проби за изследване са отрицателни, са информирали още от Областния оперативен щаб.

Снимка: БНТ

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...