Начало / Култура / В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители очакваха с нетърпение откриването на третото издание на фестивалът за куклен театър за деца и за възрастни „Шарено петле”.

Прохладната поляна под сенките на дърветата в парка стана сцена за първата проява от фестивала – детско парти.

Час по-късно фестивалът беше официално открит от кмета Георг Спартански.

„Искрено се радвам, че в тази година успяхме да запазим традицията, която с труд се създава и за трети път да проведем фестивала „Шарено петле”. Радвам се, че три дни поред фестивалът ще предлага на детската  и не само на детската публика забавления, защото чрез изкуството ставаме по-добри. А целта ни е тези деца, тези наши красиви момчета и момичета, да бъдат добри граждани на България”, каза при откриването плевенският кмет.

Той подчерта, че мисията на фестивала е да радва и да възпитава към красивото и хубавото и изрази надежда, че догодина той ще има и четвърто издание, за да стане устойчива традиция в културния календар на Плевен.

Кметът изказа благодарност на организаторите, на участниците и на всички, без чието съдействие нито един празник не може да стане.

Тази вечер на сцената в Регионалния музей първи излязоха артистите от бургаския театър „Трио”, които представиха кукления спектакъл „Оттук-оттам”.

Фестивалът ще продължи на 10 и 11 юли с по три представления на ден.

Театралното събитие се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки и постоянно се следи публиката да спазва изискването за физическа дистанция.

Входът за представленията е свободен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...