Начало / Образование / В ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен възстановиха училищния стол за новата учебна година

В ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен възстановиха училищния стол за новата учебна година

С обновени класни стаи и възстановен училищен стол ще посрещне учениците си през новата учебна година ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен.

До момента училището разполагаше с такъв, но с ограничен брой места. Поради нарастващия брой ученици в училището, желанието на всички бе да се увеличи капацитетът на стола, като за целта бе необходим ремонт на по-голямо помещение в сградата.

Със съвместни усилия  Училищното настоятелство „Успяваме заедно“, ръководството на училището, ученици и родители постигнаха целта си – училищният стол е възстановен. На тази кауза бяха посветени редица  благотворителни инициативи през предходната учебна година. Със средствата, събрани от тях и средства от бюджета е извършен  цялостен ремонт на помещението за столова.

„Сега разполагаме с около 100 места за хранене на децата. Във връзка с работата ни в  условията на COVID-19, храненето ще е по график, така че да се осигури максимална дистанция между учениците.  Вложихме много старание и любов в обновяването на базата и с нетърпение очакваме старта на учебната година. Благодаря на цялата училищна общност за подкрепата и вярата в по-доброто бъдеще на нашето училище!“ – каза Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон“.

За новата учебна година напълно обновени са и няколко класни стаи.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...