Акценти
Начало / Образование / В НУ „Христо Ботев” приготвяха здравословни десерти

В НУ „Христо Ботев” приготвяха здравословни десерти

Работилничка за здравословни лакомства организираха в НУ „Христо Ботев” – Плевен. Тя е съвместна инициатива на НУ „Христо Ботев“, Лайънс клуб Огледало и Детски диабетен център към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Специални гости на събитието бяха детските ендокринолози доц. д-р Чайка Петрова и д-р Ирина Халваджиян.

Албена Дамянова – експерт по спортно хранене към канадската академия НАФА демонстрира идеи как бързо и лесно могат да се приготвят здравословни десерти. Бяха подбрани рецепти, подходящи за деца и възрастни с продукти от биологично производство, натурални подсладители, фурми, сурови ядки, брашна без глутен.

Основна цел е да се покаже, че здравословното хранене може да бъде лесно, бързо, вкусно и дори забавно. По този начин се напомня, че отношението към това, с какво се храним, е отношение към самите нас.

Д-р Халваджиян се включи активно в изработването на сладките изкушения, помагайки на децата, а доц. д-р Чайка Петрова с удоволствие отговаряше на въпросите на родителите, свързани с поддържането на добро здравословно състояние и значението на здравословното хранене при подрастващите.

Всички деца и родители получиха книжки с рецепти на 26 здравословни десерта, издадена от Лайънс клуб Огледало, а директорът – Цветелин Горанов, по повод своя рожден ден, съвпадащ със събитието и с благодарност за съдействието и грижата към здравето на учениците, получи от дамите подарък – ръчно изработени шоколадови трюфели.

Всички деца имаха възможност не само да изработят, а и да си вземат и опитат своите продукти , като кутийките за целта са предоставени от спонсорите – Теперуер България.

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...