Начало / Здравеопазване / Откриват Петата Национална конференция по здравни грижи за студенти с международно участие

Откриват Петата Национална конференция по здравни грижи за студенти с международно участие

Днес и утре за пети пореден път в Телекомуникационния ендоскопски център при Медицински университет – Плевен ще се проведе национален научен форум по здравни грижи за студенти с подкрепата на Академичното ръководство на висшето училище и на Факултета по здравни грижи. Тази година превърналата се в традиция конференция ще носи мотото „Здравните грижи – наука и технологии“ и ще обедини три основни тематични направления – сестрински грижи, акушерски грижи и вария.

Официалното откриване на конференция ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център при МУ–Плевен на днес в 12:30 часа.

В рамките на традиционния студентски научен форум е организирано специално събитие – представянето на новоизлязлата учебна книга „Оперативна, обща и специална хирургия. Хирургични грижи” за студенти и специалисти по здравни грижи. Участниците в конференцията ще имат уникалната възможност да се запознаят с авторския колектив и съдържанието на новото издание на тържественото му представяне на днес от 19.00 ч в концертната зала на  Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен.

Учебната книга „Оперативна, обща и специална хирургия. Хирургични грижи” отразява най–съвременните постановки по тематичните направления, които в момента са с национален и европейски акцент в сферата на здравните грижи – онкология, оперативна техника, рани и хирургични инфекции, високи технологии и др. Тя се появява в най-точния момент, в който има голяма необходимост от актуализирана информация по третираните от нея теми, свързани с настъпилите в страната организационни промени, целящи синхронизиране с европейските стандарти. Написването на учебника, който неслучайно ще бъде презентиран по време на конференцията, е дело на колектива на Катедрата по сестрински хирургични грижи от Факултета по здравни грижи към МУ–Плевен.

Прочетете също:

55-годишен е задържан вчера за управление на автомобил в нетрезво състояние

Около 17:20 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от булевард „Христо Ботев“ и ...