Акценти
Начало / Общество / В Кнежа реализират проект за намаляване на бедността сред децата

В Кнежа реализират проект за намаляване на бедността сред децата

Над 300 деца ще бъдат обхванати по проект „Осигуряване на интегрирани социални услуги за деца и родители в Община Кнежа” по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Това съобщават от пресцентъра на Община Кнежа. Вчера в Министерството на труда и социалната политика и договора на одобрения проект.

Същността на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и продължение на услугите, предоставени по Проекта за социално включване. Предвижда се предоставянето на интегрирани социални услуги с цел подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства, като се подобри достъпа им до здравна и психологична грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда и повишаване готовността на децата за включване в образователната система. За периода на изпълнение на проекта – 26 месеца, ще бъдат обхванати общо 310 деца и близо 360 родители.

Проектът е в съответствие с изискванията на процедура Услуги за ранно детско развитие по приоритетна ос Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 140 384,75лв.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...