Акценти
Начало / Култура / В два национални конкурса могат да участват плевенските деца в рамките на Фестивала на детската книга в Сливен

В два национални конкурса могат да участват плевенските деца в рамките на Фестивала на детската книга в Сливен

В програмата на XXIV Национален фестивал на детската книга – Сливен, който ще се проведе от 11 до 13 май 2022 г., са включени два вече традиционни национални конкурса – литературен и за изработка на театрална кукла на любим литературен герой. Организаторите на фестивала от РБ „Сава Доброплодни“ – Сливен, отправят покана към плевенските деца да вземат участие в конкурсите и да изявят талантите си.

Националният литературен конкурс  е на тема: “Истории от магазинчето за щастие”. В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса.

 Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIV Национален фестивал на детската книга.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена на участника, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на e-mail: [email protected]

Краен срок за изпращане на творбите : 18.03.2022г.

В единадесетото издание на Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими театрални герои могат да участват деца от 7 до 16 години. Те ще се състезават в три възрастови групи: : 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см. и да отговарят на изискванията за куклен театър.

Изработените за конкурса кукли (с обозначени: трите имена, възраст – навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) трябва да бъдат изпратени на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

Краен срок за изпращане на куклите: 05.04.2022г.

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712

e-mail: [email protected]

 

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...