Начало / Култура / В арт афиша на Плевен тази седмица

В арт афиша на Плевен тази седмица

В седмицата 11 – 17 март, арт афишът на Плевен ще предложи събития за всеки вкус и предпочитание.

Във вторник, 12 март, Общински хор „Гена Димитрова” ще представи отново концертът „С песните на Русия”, който предизвика фурор на премиерното му представяне. Началото е от 19 часа в зала „Катя Попова”.

Също във вторник, от 17.30 часа, във фоайето на читалище „Съгласие” е премиерата на философско-есеистичната книга „Отворете вратата…Вратата!“ на Иглика Нинова.  Участие ще вземат ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен и солист от ВГ „Арлекино“. Входът е свободен за всички почитатели на литературата.

На 13 март, сряда, от 18 часа в Къщата на художниците графикът Валери Петров ще представи изложбата си „Прашинки от вечност”.

В сряда на сцената на читалище „Съгласие”  гостуват Христо Шопов и Лилия Маравиля с поредния си съвместен проект „Всяка година по същото време”. Началото е от 19 часа.

На 14 март, четвъртък, в ХГ „Дарение Светлин Русев” е срещата на плевенчани със Стоян Николов-Торлака и неговият исторически роман „Иваил цар”. Началото е от 16.30 часа.

На сцената на ДКТ „Иван Радоев” тази седмица ще бъдат представени два спектакъла:

На 13 март, от 19 часа, плевенската трупа отново играе „Картоиграчи” от Гогол.

На 14 март, четвъртък, гостува Драматичен театър – Пловдив със спектакъла „Дебелянов и ангелите”. Той е с две номинации за награди „Икар“ – за драматургия на Александър Секулов и за дебют на актьора Ненчо Костов. Представлението е от 19 часа.

 

 

Прочетете също:

Над 6 700 излекувани от КОВИД-19 са съобщение за изминалото денонощие

За изминалите 24 часа в страната са регистрирани 6728 излекувани от КОВИД-19. Това показват данните ...