Акценти
Начало / Общество / Въпреки обилните снеговалежи, в Община Кнежа няма предпоставки за бедствено положение

Въпреки обилните снеговалежи, в Община Кнежа няма предпоставки за бедствено положение

Въпреки обилните и неспирни снеговалежи, към момента в Община Кнежа няма предпоставки за бедствено положение, съобщи кметът на общината Илийчо Лачовски.

От 00:30 ч. през нощта непрекъснато работят 12 снегорина на територията на града, които няма да спират своята работа, докато не спре да вали. Работници на общината ще дават смени през събота и неделя, за да може да се реагира адекватно на метеорологичните условия. ЧЕЗ Електро България са уведомени за авариите в града и в момента се работи по тях, увери Лачовски.

Той препоръчва, докато се опесъчат и почистят всички пътища, хората да оставят автомобилите си в къщи и да се придвижвате из снежна Кнежа с повишено внимание, наслаждавайки се на красивата зимна картина.

Телефонът на дежурните в Общината е 09132/73-05. На него може да се звъни денонощно и да се подават сигнали. Ако има непочистени улици или други проблеми и аварии – не се колебайте да се обадите, призова кметът на Кнежа, като допълни че дежурните  са в непрестанна комуникация с ръководството на Общината.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...