Акценти
Начало / Култура / Връчиха договорите за одобрените проекти по Рздел III от Културния календар

Връчиха договорите за одобрените проекти по Рздел III от Културния календар

Кметът на Община Плевен Георг Спартански връчи тази сутрин договорите на осемте одобрени за финансиране от общината проекти по раздел III от Културния календар в първата за годината сесия. Това стана в присъствието на зам.-кмета по финанси Милен Яков, началник-отдел „Култура” Стефка Григорова, общински съветници от комисията, разгледала и одобрила проектите, и журналисти.

Георг Спартански поздрави спечелилите финансиране кандидати и им пожела успех в реализацията на идеите им. „На следващата втора сесия за кандидатстване за финансиране също ще се даде възможност на всеки, който има добри идеи в областта на културата и обществения живот да ги реализира с финансовото съдействие на Община Плевен. С парите на плевенските данъкоплатци, разпределени по определени критерии и одобрени от специална Комисия, която е проверила документите на кандидатстващите, преценила е законосъобразното и целесъобразно харчене на парите, ще продължим тази традиция съгласно решението на Общинския съвет и в бъдеще. Усилията на хората, работили по тези проекти, заслужават похвала, те дават още една алтернатива на културния живот. Пожелавам продуктът на проектите да стигне до максимален брой плевенчани”, пожела г-н Спартански.

dogovori kultura 1

Общински съвет – Плевен, на заседание през месец февруари прие Правилника за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на Община Плевен за 2016 г. Сесиите за приемане на проектите съгласно новия Правилник вече са две. За първата сесия крайният срок за подаването на документи беше 31 март, а крайният срок за разглеждане на предложенията – 20 април. Срокът за изпълнение на проектите е 15 септември. За втората сесия крайният срок за подаване на документи е 31 юли, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 август, и срок за изпълнение на проектите – 15 декември.

Всяка организация или индивидуален артист могат да кандидатстват с до два проекта в една сесия, от които може да бъде съфинансиран само един. Няма промяна в критериите за подбор на проектите. Документите за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване.

dogovori kultura 3

Прочетете също:

Плевен вече в зелената зона по заболеваемост от Ковид-19, къде ще се ходи без маски

Заболеваемостта от Ковид-19 в област Плевен падна под 20 нови случая на 100 000 население ...