Акценти
Начало / Култура / Владислав Николов пожела успех на XV Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува”

Владислав Николов пожела успех на XV Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува”

Народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева присъстваха на откриването на XV Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува”. Събитието се организира съвместно от Община Кнежа и Съюза на инвалидите в България. На откриването присъства и Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров.

В качеството си на домакин кметът на Кнежа Илийчо Лачовски приветства участници и публика и се ангажира помощта за провеждането на Регионалния многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува” да продължи и занапред.

Народният представител Владислав Николов също поздрави присъстващите. „Бях с вас и миналата година, когато традицията за провеждането на фестивала бе възстановена от кмета на Община Кнежа господин Илийчо Лачовски и съм доволен тази година да видя още повече участници.”, каза народният представител от ГЕРБ Владислав Николов. „Фестивалът е важен не само защото съхранява българските фолклорни традиции, песенното и танцовото ни наследство, а защото насърчава хората да се върнат обратно към корените си, да възродят исконните ценности на българина”, допълни господин Николов. Той пожела успешна работа на журито, а на участниците и публиката  –  много добро настроение.

Тази година в Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува” заявка за участие са подали близо 500 изпълнители от цялата страна.

Прочетете също:

Платеното паркиране чрез мобилно приложение се регламентира с промени в общинска наредба

Предложение за изменения и допълнения на общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на ...