Акценти
Начало / Последни новини / Високи скорости този уикенд на пистата край Плевен

Високи скорости този уикенд на пистата край Плевен

Началото на есенната половина от календара на Българската федерация по мотоциклетизъм започва този уикенд с надпреварите на пистата на летищен комплекс Долна Митрополия. Първото състезание от предстоящите три месеца, изпълнени с нонстоп събития, ще бъде в дисциплините СуперМото и писта, FIM Europe European SuperMoto Championship, 4-ти кръг и осмия кръг на BMU Euro Road Racing Championship.

За СуперМото състезателите остават още 3 кръга от шампионата (Чехия, Гърция и финал в България), а за пистовите състезатели това състезание може да се окаже финално за сезона в BMU шампионата след неяснотите относно планирания кръг в Румъния (Републиканската отборна купа в дисциплината, която се явява и финален кръг на националния шампионат ще се проведе както е планирано в първия уикенд на октомври)

Заявки за участие в двата шампионата са подали близо 100 участника от България, Турция, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Естония, Русия, Финландия и Чехия.

В най-малката кубатура на клас SP125, Жулиета Ленкова-Апостолова (МСК Плевен, Априля) е официален претендент за титлата  със 155 точки пред Митко Митков (Мотомания.бг, Априля, 117т.), а трети в подреждането е още един плевенчанин – Пламен Христов (МСК Плевен, Априля, 104т.)

При топ пилотите в клас SuperBike, Ангел Караньотов (Overdrive Racing Team, Дукати) вече е със седем поредни победи в седемте състезания до момента и максимален актив от 175т. Статистиката показва, че досега друг пилот в клас SBK не е правил подобно постижение. Мартин Чой (EKO BMW Racing Team, BMW, 105т.) ще се опита да се изкачи на най-високото място на подиума в неделя. Димитър Митов (Мото Клуб Боляри, БМВ, 76т.) също се е прицелил в подиума на Долна Митрополия, но и при него влизането в тройката за състезанието и за годината е въпрос , на който ще бъде отговорено в неделния ден.

В събота, 31 август, ще се проведат свободни тренировки и тренировки за време, а в неделя от 10:30 часа на пистата в Долна Митрополия ще започнат стартовете за Grand prix Bulgaria 2019.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...