Акценти
Начало / Последни новини / Ветераните над всички в СК Скорпион през 2018 година

Ветераните над всички в СК Скорпион през 2018 година

Плевенският клуб по кикбокс Скорпион, чийто президент и главен треньор е световния шампион за професионалисти Камен Пенчев, изпраща поредната си успешна година в стиловете лоу кик и К-1. През изминалите месеци най-добрите постижения на клуба са дело на ветераните. Двама от тях завоюваха бронзови медали от европейското първенство в Братислава /Словакия/. Става въпрос за националните състезатели Бойко Янчев /категория до 94 кг/, общински съветник от Плевен и Петьо Ташев /84 кг/.

Очаквано Димитър Пенчев /71 кг/ и Симеон Наковски /63 кг/ станаха шампиони на България при мъжете. Вицешампиони са Айхан Севков /60 кг/ и Станислав Цанов /67 кг/ за юноши старша възраст. В същата възраст Цанов заслужи и бронзов медал. Трето място и за Ивайло Иванов /67 кг – клас Б за мъжете/, за който това бе първо състезание.

„В клуба тренират около 50 души от всички възрасти. Като цяло сме доволни от постиженията ни през 2018 година. Другото положително освен добрите класирания е, че имаме състезатели, които показаха голям потенциал и дават заявка за високи постижения. Именно за това през 2019 година очакваме успехите на Скорпион да са 2-3 пъти повече от сегашните. Ако не ги постигнем няма да е добре и ще означава, че сме в застой“, коментира многократния шампион на България и Балканите – националния състезател Димитър Пенчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...