Начало / Общество / Веведоха ограничен достъп в Съдебната палата в Плевен заради коронавируса

Веведоха ограничен достъп в Съдебната палата в Плевен заради коронавируса

Със Заповед на председателя на Окръжен съд Плевен, във връзка с констатираната епидемична обстановка, заповед на Министъра на здравеопазването, Заповед на Областен управител Плевен и решение на съдийската колегия на Висш съдебен съвет, се ограничава достъпа на граждани в съдебната палата с изключение на случаите, в които граждани следва да се явяват в съдебно заседание, за справки по дела, достъп до Бюро съдимост и регистратурите на Районен и Окръжен съд Плевен.

Преустановява се приема на граждани при председателя на Окръжен съд Плевен.

Ще бъде осигурено незабавно, средство за измерване на телесната температура от дистанция, както и средство за дезинфекция на влизащите в съдебната палата, с цел недопускане на лица с температура над 37 градуса.

Съдебните заседания ще бъдат отлагани по преценка на съдебните състави, като делата свързани с искания за обезпечаване на искове, за обезпечаване на доказателства, за даване на разрешения и заповеди по Семейния кодекс, за назначаване на особен представител, се отлагат само при изрична необходимост преценена от съответния съдебен състав.

 

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...