Акценти
Начало / Крими / Бързи производства срещу шофьори без книжки от Славяново, Рибен и Плевен

Бързи производства срещу шофьори без книжки от Славяново, Рибен и Плевен

Вчера е започнато бързо производство срещу 26-годишен от град Славяново. На същата дата в село Тотлебен н 15:20 часа при проверка е установено, че е управлявал лек автомобил „Опел Астра“, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС с наказателно постановление, влязло в законна сила на 07.11.2016 година, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

 Образувано е бързо производство. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. За престъпление по чл. 343 в, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 5 март  в село Рибен е проведена специализирана операция. Около 09:30 часа до конна база в посока село Подем, автопатрул при РУ Долна Митрополия спира мотопед „Сузуки“. При извършената проверка се установи, че водачът – 47-годишен местен жител, управлява без свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 16.09.2016 година.

Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 5 март около 13.00 часа в град Плевен на улица „Цар Самуил“ служители на сектор „Пътна полиция“ ОДМВР – Плевен при проверка на лек автомобил „Опел Калибра“ установяват, че водачът – 26-годишен от град Шивачево, обл. Сливен, не представя СУМПС и контролен талон. При направена справка в масивите на МВР е установено, че той е неправоспособен и  управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в законна сила на 30 март 2016 година наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок от 24 часа.

По случая е образувано бързо досъдебно производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...