Акценти
Начало / Общество / БЧК започна материална дарителска кампания за Украйна

БЧК започна материална дарителска кампания за Украйна

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст започна кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения. Най-неотложни са нуждите от:

нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя); спално бельо; топли завивки; хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/contacts/contact2 ), а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ 76.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече!

На този линк  https://www.redcross.bg/news/ можете да намерите и  допълнителна информация за дейностите, които БЧК стартира в помощ на пострадалите.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...