Акценти
Начало / Спорт / Бургас кани майстори на ролерите от страната на Национален фестивал

Бургас кани майстори на ролерите от страната на Национален фестивал

За трета поредна година Бургас ще бъде домакин на Националния фестивал на ролерите 2014 година, чието издание е под надслов „Стрийт Бургас“ и ще се състои на 2 и 3 август, информират от пресцентъра на Общината.

След като през първите две издания Бургас доказа, че уличното изкуство в града съществува и набира привърженици с всеки изминал ден, следващия уикенд пространството около Пантеона отново ще се превърне в сцена за  скейтъри, хип хоп танцьори, графити художници и ролеристи от цяла България, които ще демонстрират и споделят своите умения и опит.

Началото на изявите е в 9,30 часа в събота, 2 август, когато ще започне изрисуването на традиционната вече 20-метрова графити стена, изградена специално за събитието. Своя отпечатък на нея ще оставят, както местни графити художници, като Esteo и момчетата от Me click, така и специално поканените за феста Boeme & Sweet Damage Crew от Румъния.

Първите ролер състезания ще са в събота. Деца до 16 години ще изминават къса и дълга дестинация, а най-атрактивните майстори над тази възрастова граница ще участват в крос кънтри и къса дестинация с различни препятствия.

В късния следобед всички любители на хип-хоп танците ще могат да наблюдават и да вземат участие в ALL STYLES DANCE BATTLE 1 VS 1 „EXPRESS YOURSELF“, където съдии ще бъдат небезизвестните SAMM THE MAN, REMI TOIN и YASHO, а музиката ще бъде от бургаския DJ FUNKTOOL.

Третият Национален фестивал на ролерите 2014 предвижда през втория си ден и състезание по скейтбординг, като и тази година ще бъдат изградени нови рампи, които след мероприятието ще останат трайна придобивка за града. На 3 август ще се състои и танцово шоу и открит урок по хип-хоп танци на I Dance клуб.

Мероприятието се организира от Община Бургас и Сдружение „Ролер клуб Бургас“ със съдействието на спомоществователи.

В третото издание на Национален фестивал на ролерите организаторите ще се опитат да помогнат на малката Татяна Мищенко. Татяна Мищенко страда от детска целебрална парализа, усложнена от тежка спастична квадрипареза, умствена изостаналост и сколиоза на гръбначния стълб. По време на фестивала ще се събират средства за болното дете, за да може то да продължи лечението си, което се оказва финансово непосилно за неговото семейство.

Прочетете също:

Състезателят по боче Николай Пейчовски ще представя Плевен и страната ни на Спешъл Олимпикс в Берлин

Състезателят по боче и възпитаник на ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Плевен Николай Пейчовски ще ...