Акценти
Начало / Образование / Бронзов медал за Езикова гимназия – Плевен от Националното състезание по природни науки и екология

Бронзов медал за Езикова гимназия – Плевен от Националното състезание по природни науки и екология

Екипът на Езикова гимназия в Плевен – Пламен Георгиев от XII д клас и ръководителят Людмила Бояджиева – учител по биология и здравно образование,  спечелиха бронзов медал от  XVII Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе във Видин. Проектът им „Дентално здраве от природата“ е свързан с изследване на влиянието на Calendula officinalis – лечебен невен, върху денталното здраве. Разработването, представянето и защитата на проекта бяха оценени с  Отличен /6,00/, като тази оценка позволява Пламен Георгиев да бъде приет в някои висши учебни заведения.

В състезанието взеха участие ученици, които проявяват задълбочен интерес към учебните предмети: „Човекът и природата“, „Физика и астрономия“, „Химия и опазване на околната среда“, „Биология и здравно образование“. Отборите бяха разпределени в две възрастови групи –  прогимназиален етап V-VII клас и гимназиален етап VIII – XII клас.

Целта на състезанието е да се осигури възможност учениците да представят авторски идеи и интерпретации по определен проблем, да представят резултати от изследвания в областта на природните науки и екологията, да защитават собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене и да обменят идеи и самостоятелно изработени учебни материали.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...