Акценти
Начало / Култура / Бреница е домакин на фолклорен фестивал „Бреница пее и танцува”

Бреница е домакин на фолклорен фестивал „Бреница пее и танцува”

38 самодейни състава от цялата страна и близо 500 изпълнители участват в ХV фолклорен фестивал на художествената самодейност „Бреница пее и танцува”.

На откриването на фестивала в Бреница присъства областният управител Мирослав Петров. „Щастлив съм да бъда заедно с вас на XV  Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност  „Бреница пее и танцува”, каза той, приветствайки участници и публика в тазгодишното издание на фестивала. Той отбеляза, че нетърпението, с което публиката очаква изпълненията на участниците и вълнението преди те да излязат на сцената, са повече от показателни за значението на фестивала за хората от региона.

„Вие доказвате, че възрастта отдавна не е мерило за бодър дух и жизненост. Вашата любов към българските народни песни и танци, самочувствието да радвате с таланта си публиката и най-вече неизчерпаемата ви емоционалност са вдъхновяващ пример както за вашите връстници, така и за младите.”, обърна се към участниците Областният управител Мирослав Петров. Той пожела на журито успех и  безпристрастност в оценяването на изпълненията.

С песен и танц децата от местната детска градина в селото дадоха символичен старт на състезателната част.

Прочетете също:

Вандали отново обезобразиха Паметника на загиналите за свободата на България

Само дни след като реставратор, нает от Община Плевен, почисти от надписите, с които вандали ...