Начало / Икономика / Бохот с искане за допълнителни средства за неотложен ремонт на улици

Бохот с искане за допълнителни средства за неотложен ремонт на улици

„Във връзка с изготвяне на бюджета на Община Плевен за 2019 година, моля да бъдат взети предвид нуждите от допълнителни средства за Кметство Бохот. Неотложната нужда от ремонт на уличната мрежа произтича в следствие поройните дъждове от тази и предходната година.“

Това се казва в писмо от кмета на кметство Бохот Цветан Кънев, внесено до председателя на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев с копие до кмета на Общината Георг Спартански. Към преписката е приложено и КСС, изготвено от местната управа. В КСС-то поименно са посочени улиците за текущ и основен ремонт в населеното място, както и общата стойност на ремонта с ДДС.

Списъкът на улиците за текущ ремонт в с.Бохот място включва 10 обекта с обща площ 1150 кв.м. Посочената обща сума, необходима за ремонтите, е  57 500 лв.

Списъкът на улиците за основен ремонт включва 2 обекта – ул. „Дунав“ и ул. „Христо Ботев“. Общата им площ е 2800 кв.м., а посочената стойност на ремонтните дейности е 435 000 лв.

Преписката от кметство Бохот ще бъде обсъдена в две от постоянните комисии в Общинския съвет – ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК по „Бюджет и финансова политика“. Предстои насрочване на датите за заседания.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...