Акценти
Начало / Последни новини / Борците на СКБ Изобор втори в България

Борците на СКБ Изобор втори в България

Само 15 точки не достигнаха на плевенския СКБ Изобор да триумфира с титлата от държавния личен-отборен шампионат за деца по борба класически стил в Самоков. Пред възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки завърши само състава на „Васил и Георги Илиеви“ /Кюстендил/, а останалите 35 клуба останаха след СКБ Изобор. Силното представяне на плевенския тим се дължи на два златни, по един сребърен и бронзов медал, както и на двете пети места. Най-силно от борците ни се представи Альоша Илиев и Вили Димитров. Двамата надвиха по четирима съперници и спечелиха категориите си – съответно 30 кг и 38 кг. Тук Андрей Дюзев /30 кг/ и Кристиян Цветков /38 кг/ завършиха на пето място. При 53-килограмовите Емил Костадинов взе сребърен медал след четири победи и загуба на финала от представителя на ЦСКА – Павел Младенов. С актив от три победи и една загуба в категорията до 47 кг, Мартин Петров достигна до бронзовия медал.

„Доволни сме от представянето на нашите състезатели. В Самоков децата ни показаха развитие – класа на борба, техника, доста хвърляния … На фона на условията при които тренираме пред нас в отборното класиране е само един клуб – „Васил и Георги Илиеви“ /Кюстендил/. През миналата година бяхме трети отборно, а сега – втори, което показва, че се движим възходящо. Беше необходимо Альоша и Вили да спечелят категориите си. Те притежават нужния потенциал, но имаше разколебаване у тях. В последния месец преди шампионата поработихме доста. В Самоков двамата излязоха на тепиха във върхова форма и надвиха всички медалисти от предишния шампионат. Конкретно Вили победи в две поредни срещи шампионите в категориите до 35 кг и 38 кг. Заедно с Альоша спечелиха закономерно без да разчитат на късмет и странични фактори.  Емил се подведе по пасивната тактика на съперника си от Армеец-ЦСКА и това не му позволи да спечели златния медал. На предишното първенство Мартин стана първи. Сега беше ясно, че ще е сред медалистите, но допусна грешки и прибързани действия срещу Алберт Ангелов и това го спря за участие във финала“, коментира треньорът на Изобор – Момчил Сирашки.

В шампионата участваха и борците на Класик /Белене/. Те спечелиха два медала при 32-килограмовите: Янислав Димитров – сребърен, а Цветелин Георгиев – бронзов. Съотборникът им Лорен Венков е пети при най-тежките +73 кг.

Прочетете също:

Кога работим и почиваме през 2021?

Вече е декември месец и много хора започват да гледат календара за 2021 година и ...