Начало / Общество / Богоявленски водосвет за бойните знамена ще бъде отслужен утре в Плевен

Богоявленски водосвет за бойните знамена ще бъде отслужен утре в Плевен

Традиционният велик Богоявленски водосвет за бойните знамена ще бъде отслужен на 6 януари в Плевен. Ритуалът ще се състои от 11 часа пред Мавзолея  „Св. Георги Победоносец“.

Отец Христо от храм „Свети Николай“ в съслужение  със свещеници от плевенските храмове след молитвата „За успех на народа“ ще благослови бойните знамена на ВВВУ „Георги Бенковски“ , Единния център за начална подготовка,  Военновъздушна учебна база, Областната организация на съюза на запасните офицери от запаса и резерва, Асоциацията на Сухопътни войски, Дружество „Военноинвалид“ и Клуб „Традиция“.

Поради епидемичната обстановка представителните знаменни групи ще са със символична численост.

На ритуала са поканени само кметовете и председателите на общинските съвети на Плевен и Долна   Митрополия, както и управителят и заместник управителят на Област Плевен. Ще присъстват командирите на трите формирования, които са част от Военновъздушните сили и Сухопътни войски и председателите на военно – родолюбивите организации.

Ритуалът ще завърши със слово на Началника на гарнизон Плевен  и Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...