Начало / Култура / Бляскава премиера на спектакъла „Ледената кралица” на Балетната школа (снимки)

Бляскава премиера на спектакъла „Ледената кралица” на Балетната школа (снимки)

Премиерният балетен спектакъл „Ледената кралица” на Школата по балет към читалище „Съгласие” имаше своята бляскава премиера снощи на сцената на зала „Емил Димитров”.

Приказката на Андерсен за любовта, за истинското приятелство и добротата беше представена чрез красотата на танца. Момичетата на Маня Николова за пореден път защитиха класата на най-старата балетна школа в страната, представяйки се на много високо ниво. Прекрасна в ролята на Герда беше десетокласничката Ина Георгиева, която от 5-годишна играе в Балетната школа.

Специално участие в спектакъла имаха момчетата от класа по народни танци на НУИ „Панайот Пипков”.

С много аплодисменти от препълнената зала завърши премиерното представление на „Ледената кралица” по постановка, режисура и хореография на Маня Николова. Сценографията е дело на художника Иван Велчев, репетитори – Валя Козовска и Оля Стоянова.

Следващите представления ще бъдат на: 17 април от 11,30 и 16,30 ч., 19 април – 10,30 и 14,00 ч., 20 април – 13,45 ч., 23 април- 10,00 ч.,24 април – 11,00 и 12,30 ч.

 

Прочетете също:

Безплатни прегледи за жени подаряват от МЦ КИРМ – Плевен за предстоящите празници

По повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници, Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ – ...