Акценти
Начало / Култура / Близо 50 участника се включват в юбилейния песенен фестивал „Христо Ковачев“ в Реселец

Близо 50 участника се включват в юбилейния песенен фестивал „Христо Ковачев“ в Реселец

Около 50 участника се очаква да се включат в предстоящия Пети юбилеен национален песенен фестивал „Христо Ковачев“, който ще се проведе на 9, 10 и 11 октомври в село Реселец. До този момент общо 48 участника са заявили своето желание да се включат във фестивала, информира за ИнфоПлевен Емилия Николова, секретар на читалище ’’Тодор Попов 1927“ в Реселец. 38 групи, 8 индивидуални изпълнители и два дуета са дали вече своята заявка за спечелване на фестивала. Те са от София, Правец, Ябланица, Угърчин, Ловеч, Монтана, Враца, Плевен, Червен бряг и други.

Фестивалът се организира в памет на знаменития музикален педагог, радетел за издигане на Българската народна и хорова песен, посветил живота си на издирване, съхраняване и разпространя на песенни бисери от нашия фолклор. Той е юбилеен във връзка със 100-годишнината от рождението на Христо Ковачев. Фестивалът ще бъде с конкурсен характер, като са предвидени много награди за участниците, уточни още Николова. Той ще се проведе на открита сцена пред читалището в Реселец.

Организатори на мероприятието са Народно читалище „Светлина 1999“ – Червен Бряг и Народно читалище ’’Тодор Попов 1927“ – Реселец .

Прочетете също:

Алея в Скобелевия парк ще носи името на Андрей Романов

В памет на един от най-успешните кметове на Плевен – Андрей Романов алеята в Скобелевия ...