Начало / Общество / Безплатно лятно училище „Опознай Кайлъка” откриват тази събота в Плевен

Безплатно лятно училище „Опознай Кайлъка” откриват тази събота в Плевен

В края на седмицата в Плевен отваря врати безплатно лятно училище „Опознай Кайлъка”, организирано от фондация „ЕкоОбщност”. Поводът е 80-годишнината от създаването на защитена местност „Кайлъка”.

Лятното училище ще се проведе от 10 август до 20 септември и е за младежи от 11 до 18 години. В рамките на четири занимания, под ръководството на експерти, участниците ще научат защо „Кайлъка“ е защитена местност и кои видове растения и животни могат да се видят там. Планирано е любопитно запознаване с прилепите, в което младежите ще могат да „подслушат“ специалният им език.
Лятното училище се организира от „ЕкоОбщност“ в партньорство с отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей – Плевен, в рамките на проекта „Кайлъка – живата изследователска лаборатория на природата“, с финансовата подкрепа на Обществения борд на Telus International Europe.
Заниманията ще бъдат на територията на историческия музей и в парка. Участието в лятното училището е безплатно, но се изисква предварително записване до 10 август. Желаещи да се включат ще могат да се записват и след началото на училището, но не по-късно от 30 август.

Точните дати на заниманията и програмата ще бъдат предоставени допълнително.

Повече информация за инициативата може да се получи на сайта на фондацията:  [email protected]  или на телефон 0882 620 948.

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...