Начало / Здравеопазване / Безплатни стоматологични прегледи за деца осигурява кампанията „Веселите зъбки”

Безплатни стоматологични прегледи за деца осигурява кампанията „Веселите зъбки”

Плевен е един от градовете, в които отново ще се проведе кампанията „Веселите зъбки”, организирана за пета поредна година от dm България в партньорство със Сдружението на българските зъболекари (СБЗ). В рамките на кампанията за устна хигиена 30 000 деца в цяла България ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед. Прегледите ще се извършват от повече от 360 стоматолози в страната. В област Плевен с талоните за безплатен преглад ще работят общо шестима стоматолози. В Плевен това са д-р Коста Петров, д-р Хрисима Начева, д-р Поля Петева, д-р Веселин Велчев, д-р Цветанка Вътова, в Червен бряг в кампанията се включва д-р Мжали Вадарин.

Първите 25 000 талона за безплатен стоматологичен преглед ще бъдат раздадени в периода 5-18 октомври 2017 година. Единственото условие да получат един от тях е децата и родителите им да посетят най-близкия магазин на dm или някой от кабинетите, участващи в кампанията.

Талоните са част от специален пакет с подаръци „Веселите зъбки“. Той включва още продукт за устна хигиена, пясъчен часовник или кутийка за съхранение на зъбчета и 8 талона за отстъпка от 20% на осем марки продукти за устна хигиена. Получаването на пакета е напълно безплатно и не е обвързано с покупка или извършване на стоматологична манипулация.

Други 5 000 пакета с талони за преглед и подаръци ще получат децата от 10 детски градини, включили се в конкурса „Как се грижим за нашите зъбки?“. В него могат да участват групи от детски градини от цялата страна, които трябва да изпратят до 31 октомври снимки, рисунки, видео или други творби, които показват как децата се грижат да имат здрави и красиви зъбки. В началото на ноември ще бъдат избрани десет победители. Наградата за тях ще бъде театрално образователно представление на тема „Устна хигиена“ с подаръци за всички деца от детската градина. Пълните правила и условия за участие в конкурса са можете да видите тук.

Талоните за безплатен стоматологичен преглед ще могат да се използват до 31 декември 2017 година, а пълният списък на стоматолозите, участващи в кампанията и на кабинетите, в които ще се извършват прегледите е публикуван тук.

За infoPleven

Прочетете също:

Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Клетва като държавен служител положи днес Ирена Христова, която ще е главен секретар на Областна ...