Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Плевен

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Плевен

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще се проведат в Плевен. Те са част от национална кампания за борба с двете най-често срещани очни заболявания, подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“ .
В Плевен в инициативата участват водещите офталмохирурзи д-р Велизар Тодоров и д-р Румен Минков (МЦ „Окулус“), доц. д-р Десислава Статева (УМБАЛ „Плевен“), д-р Цветан Каменов и д-р Лина Ралчева (ВМА-Плевен).
Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е те да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.
Кампанията стартира на 6 юли, понеделник, с информационна среща-беседа, която ще започне от 11 ч. в залата на хотел „Ростов“. По време на срещата ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение. Всеки посетител ще получи талон за безплатен скрийнинг, срещу който ще може след предварително записване да бъде прегледан впоследствие. На срещата ще бъдат обявени и датите на безплатните прегледи. Те ще се осъществяват от офталмолозите само срещу представяне на този талон.

Прочетете също:

Зов за помощ: 4-годишната Сияна от Плевен се нуждае от скъпо лечение, за да живее

300 000 евро е цената на шанса малката Сияна да живее. Това е сумата, която родителите ...