Начало / Общество / БДЖ: Заради тежките метеорологични условия някои от влаковете се движат със закъснение

БДЖ: Заради тежките метеорологични условия някои от влаковете се движат със закъснение

Тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването от начална гара на повечето влакове, което води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.

Пътническите влакове, които се движат със закъснение към момента, са следните:

•          Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Карлово – Варна, се движи с 235 минути закъснение;

•          Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Горна Оряховица – Варна е пристигнал със 151 минути закъснение на крайна гара;

•          Бързият влак, пътуващ по маршрута Варна – Карлово – София, се движи с 243 минути закъснение;

•          Нощният влак, пътуващ по маршрута Варна – Горна Оряховица – София, е пристигнал на Централна гара София с 250 минути закъснение;

•          След аварийна повреда на пътническия влак, който пътува по маршрута София – Кюстендил е създадена организация за пътниците от влака, които са били обслужени с бързия влак от София за Благоевград, който се движи със 130 минути закъснение.

•          Към момента са отменени пътническите влакове от Кюстендил до Гюешево и обратно, както и един пътнически влак между Кюстендил и Перник.

Напомняме, че в железопътните участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, поради което са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на  по-дълги разстояния.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация”, билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...