Акценти
Начало / Здравеопазване / Асоциацията на Лайънс клубовете с дарение за плевенските медици 

Асоциацията на Лайънс клубовете с дарение за плевенските медици 

В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“, не прекратиха своята служба в полза на обществото, въпреки опасната болест, не се спряха нито за миг във високоморалната си и благородна дейност и не предадоха своя девиз „Ние служим!“.

В началото на месец май 2020 год. Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с COVID-19. Благодарение щедростта на дарителите в световен мащаб LCIF е разпределила за борба с пандемията 199 гранта на обща стойност US$ 3 533 655.

С дарената сума бяха закупени и даряваме в 22 града в България 200 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма МАК АД, Габрово.

Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.

Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.

Защитните комплекти се даряват в 22 града на 20 май 2020 г. на екипите на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубовете в съответните градове.

Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е силно ангажирана с живота и процесите на развитие на българското общество.

С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни на горещата COVID-19 барикада, казват от дарителите.

Прочетете също:

Алея в Скобелевия парк ще носи името на Андрей Романов

В памет на един от най-успешните кметове на Плевен – Андрей Романов алеята в Скобелевия ...