Начало / Култура / Арт школа „Колорит” с поредни отличия от „Малък Битолски Монмартър” в Македония

Арт школа „Колорит” с поредни отличия от „Малък Битолски Монмартър” в Македония

Творческият екип на арт школа „Колорит” – Плевен се завърна с победи от участието си на 37-мия Международен арт фестивал „Малък Битолски Манмартър” в Република Македония. Шестнадесетгодишните Християна Дечева и Християния Василева под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева пресъздадоха по оригинален и интересен начин старата македонска архитектура в град Битоля и Охрид. Новият стил и арт концепция на плевенската школа бяха високо оценени от журито на международния форум.

Плевенският екип се състезаваше с двадесет творчески екипа от различни страни и континети.В тази невероятна конкуренция на различни култури, стилове и школи, Християна Дечева получи на пленера в Охрид Наградата за най-добра рисунка за живописната си творба ”Лодки в Охридското езеро”.

В крайното класиране за цялостно представяне на арт форума журито единодушно присъди на Християна Дечева и най-високото отличие – Наградата на Битоля „Златна четка” и директно класиране за участие в „Малък Битолски Монмартър 2019”. Директорът на международния арт фестивал Коста Хаджи Антоновски поздрави ръководителят на школата  и двете участнички за изключителното представяне.

Прочетете също:

Старши и младши посланици на ЕП от ДФСГ „Интелект” участваха в дискусия по проект „ФЛАГ“

ДФСГ „Интелект“ – Плевен, училище посланик на Европейския парламент, беше домакин на дискусия на тема ...