Акценти
Начало / Култура / Арт школа „Колорит” с най-високите отличия от конкурс в Сърбия

Арт школа „Колорит” с най-високите отличия от конкурс в Сърбия

Арт школа „Колорит – Плевен спечели най-високите отличия на Международния детски конкурс за изкуство в малък формат ”Mini restART” , провел се в Сърбия. На плевенската школа е присъдена  Наградата за най-добра колекция, а 7-годишната Лора Чолакова е носител на Първа награда за своята рисунка ”Цветната котка”. Това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева, която е отличена за най-успешен арт педагог

Това е първото издание на международния конкурс, който е единственият в света за рисунки малък формат. Участниците на възраст от 4 до 18 години от различни страни и континенти са рисували в   живописни и графични техники в задължителния формат 15/15 см.

Малкият формат дава голямо поле за творческа изява, той предизвиква авторите да претворят в малкото пространство безграничното си въображение и създадат картини с максимална емоционална концентрация и внушение, коментира Майя Ананиева.

Организатор на международния форум са Образователно-креативния център РЕСТАРТ и Галерията на Центъра за култура „Масука” в град Нова Плана.

 

Прочетете също:

10 медала за борците на СКБ Изобор в Згориград

Четири златни, пет сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите на СКБ Изобор /Плевен/, водени ...