Начало / Образование / Апостол Савов получи Плакет на кмета за постиженията си

Апостол Савов получи Плакет на кмета за постиженията си

Бронзовият медалист от Олимпиада по география в Пекин – Апостол Савов, днес беше специалният гост на оперативното заседание в Община Плевен. Стана традиция кметът да кани на оперативките изявени плевенски ученици. Поводът 12-токласникът от СУ „П. Яворов” в Плевен –  Апостол Савов, да бъде посрещнат в Общината е спечеленият бронзов медал XIII Международна олимпиада по география, която се проведе от 16 до 22 август в Китай.

Младежът, придружен от неговия учител Свилен Стойчев и от новия директор на учебното заведение, бяха посрещнати лично от кмета Георг Спартански. Той поздрави Апостол за неговия успех. „Пред нас е поредният плевенски бисер и аз мога да пожелая само здраве, той другото го може. Апостол е добър пример и за други наши младежи, че с много труд и упоритост всичко се постига”, каза кметът.

IMG_4112апостол савов

 Дванадесетокласникът разказа за участието си в олимпиадата и емоциите при обявяването на името му сред едни от най-добрите на престижния международен форум. Плевенчанинът показа и спечеления медал като подчерта, че състезанието е било на английски език, а изпитанията са изисквали освен знания, креативна мисъл и вземане на бързи решения.

 Интересите на Апостол са разностранни, освен английски език, той владее и немски, справя се отлично и с компютърните технологии, знаменосец е на СОУ „Пейо Яворов” и участник в похода „По стъпките на Апостола”. Дарбата му да рисува го води в артшкола „Колорит” и му носи също ред награди от престижни конкурси у нас и в чужбина. Последната от тях е от месец юли тази година – Почетна награда от Международния конкурс за рисунка „Лице или Маска”, организиран от Центъра на ЮНЕСКО „Луис Франсоа” в град Троа, Франция.

IMG_4115апостол савов

 

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...