Акценти
Начало / Общество / Акция за превишена скорост се провежда в Плевен до края на седмицата

Акция за превишена скорост се провежда в Плевен до края на седмицата

От вчера е в ход акция за превишаване на разрешената скорост за движение и за задължителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Тя се провежда на територията на цялата страна и ще продължи до 28 август

Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
Статистиката сочи, че през 2015 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.
По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Прочетете също:

Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни избирателни комисии ще има в община Плевен на предстоящите на 11 юли ...