Акценти
Начало / Култура / Адвокатът на Сергей Антонов се срещна с областния управител на Плевен

Адвокатът на Сергей Антонов се срещна с областния управител на Плевен

Областният управител Мирослав Петров прие днес в кабинета си Джузепе Консоло  – адвокатът на Сергей Антонов в процеса срещу него за атентата срещу папата. Поводът бе представяне на книгата на Консоло „Атентатът срещу папата. Истинската история”

„България днес е член на ЕС и пълноправен член на НАТО докато през онези години нещата са били далеч по-различно. Винаги остава нещо недоизказано, затова се надявам вашата книга да даде нов прочит на нещата, извеждайки на преден план единствено и само истината. Поздравявам Ви за достойното решение да отстоявате невинността на нашия съгражданин Сергей Антонов, несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил. Адмирирам и решението Ви да представите истината за този заплетен случай, за да стане тя достояние на всички както у нас, така и в чужбина”, обърна се областният управител към Джузепе Консоло.

„Отговорът на всички възможни въпросителни се съдържат в тази книга и най-после имаме истината, а не клеветата. Мога само да съм горд, че написах тази книга  и се надявам, че както изглежда ще се публикува и на руски език,  и ще бъде издадена и в САЩ.”, каза Джузепе Консоло. „С подкрепата на медиите имаме една голяма сила – да предадем думата нататък. След като човек прочете книгата да разговаря със своите приятели и близки, за да се чуе истината, написана черно на бяло.”, обобщи Джузепе Кносоло. Проф.Джузепе Консоло е убеден, че съвременниците на Сергей Антонов са все още негови длъжници и настоява истината за случилото се да бъде разказвана и преразказвана.

По време на срещата му с областния управител Мирослав Петров присъстваха още тогавашния ни посланик в Рим,  представител на нашето духовенство в Рим и  Румен Петков.

Прочетете също:

За денонощие 17 новодоказани с коронавирус, 32 излекувани

За изминалото денонощие са регистрирани 17 нови положителни проби за коронавирус са регистрирани за изминалото ...