Начало / Икономика / Австрийска фирма инвестира близо 15 млн. евро за разширяване на производството си в Червен бряг

Австрийска фирма инвестира близо 15 млн. евро за разширяване на производството си в Червен бряг

Австрийска фирма инвестира близо 15 млн. евро за разширяване на производството си в Червен бряг, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. С тържествена церемония по полагане на „първа копка” на 7 октомври в Червен бряг австрийският концерн „Палфингер” обяви началото на нова дългосрочна инвестиционна програма за разширяване на производствените мощности на завода си в Червен бряг.
„Палфингер” е австрийска група в производството на съоръжения за вдигане и товарене и платформи за достъп, намиращи приложение в различни индустрии като строителството и нефтодобива. „След 8-годишна пауза, когато „Палфингер” разшири съществуващия цех в Червен бряг с около 7000 кв. м, днес Концерна отново инвестира в разширяване на производствения си капацитет в България, изграждайки буквално нов завод в града“, каза управителят на „Палфингер България” инж. Метин Дениз.Червен бряг 1

„Преди 15 години „Палфингер” стъпи в Червен бряг, наемайки част от производствените халета на „БЕТА”. Сега контрастът между двата завода е видим – докато съседните сгради на бившия военен завод се рушат, то Австрийският концерн строи нови халета и чертае дългосрочна инвестиционна програма“, с това започна обръщението си главният оперативен директор Мартин Цендер. Той подчерта, че в Червен бряг е съсредоточено централното производство за Европа и нещо повече – никъде в момента Концернът не инвестира толкова много в разширяване на производствените капацитети, както в завода в Червен бряг. Коментирани са също и възможности да бъде прехвърлено производството и на други компоненти в Червен бряг, сподели пред присъстващите главният оперативен директор. Господин Цендер изрази увереност, че след 5 години, когато отново застане пред хората тук да държи реч, пред него няма да бъдат 460, а над 800 работници.
От ръководството на Концерна обосноваха съсредоточаването на новите си инвестиции в Червен бряг не само с икономическата ефективност и добрия бизнес климат, но най-вече с това, че са имали възможност да се убедят, че тук се работи с изключително високо качество и навременни доставки.
Строителството ще протече на 3 етапа, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Предвижда се на площ от около 60 декара да бъдат изградени три нови цеха – заварочен (2015-2016 г.); бояджийски (2017-2018 г.) и монтажен цех (2018–2019 г.). Идеята е в завода в Червен бряг да бъде завършен производствения цикъл, разширявайки дейността до направата на готовия за пазара продукт.
Честта да положат първата копка на новите производствени халета се падна на управителя на фирмата инж. Метин Дениз и генералния мениджър на „Палфингер Азия и ЕМЕА” Йохан Кьонисхофер. Те пожелаха спорна работа на строителите, за да могат след една година всички отново да се съберат на церемонията по прерязване на лентата на първия от новите три цеха.

Снимки: Община Червен бряг

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...