Начало / Общество / Младежко сдружение „Долни Дъбник” с идея за предаване в YouTube

Младежко сдружение „Долни Дъбник” с идея за предаване в YouTube

От успешно участие в тренинг курс на тема „Журналистика” се завърнаха членове на новосформираното младежко сдружение „Долни Дъбник”. Това е първият международен проект на сдружението и той е реализиран в партньорство с Асоциацията на учителите в Турция, стана ясно по време на пресконференцията, която младежите, участвали в него, дадоха в пресклуба на БТА в Плевен. За осъществяване на партньорството помощ е указала Мариана Александрова, председател на сдружение „Диабет” в Плевен, поясни Йордан Христов, помогнал за създаването на сдружение „Долни Дъбник”.
Младежите разказаха, че по време на тренинга, който се е провел от 25 юли до 1 август в град Карабюк, Турция са научили много полезни неща, свързани с журналистиката. Там са имали възможност да влязат в офиса на местната телевизия и да видят „от кухнята” как се прави телевизионно предаване. Треньор ни беше един от водещите журналисти там и споделеният от него опит ще е много полезен за нас при реализирането на идеята ни да направим младежко предаване в YouTube, обясни Йордан Христов.
Невероятно е как пътуването и срещите с нови хора помагат за придобиване на опит, който ни дава  основата от знания и опит, нужни за живот днешния свят, сподели 12-токласничката Полина Василева, която вече е избрала да се насочи към журналистиката.

Страни, партньори по проекта, са били още Румъния, Македония и Унгария. Асвен ежедневните занимания, свързани с основната тема журналистика, участниците са направили няколко екскурзии, а всяка една от шестте вечери е била посветена на съответна държава с представяне на обичаи, песни, танци, храни и напитки.
След този първи успешно завършил международен проект от сдружение „Долни Дъбник” вече са в подготовка на следващия. Той отново ще е в Турция в началото на месец ноември тази година. Ще се проведе под формата на младежки обмен, а темата му ще е „Демокрация и демократични ценности”, съобщи Веселин Радев. Сред близките цели на сдружението е провеждането на информационни кампании за популяризиране на програма „Еразъм+” и екокампания „Долни Дъбник – чист и зелен”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...