Акценти
Начало / Спорт / В понеделник дават старта на проекта „Научи се да караш ски” и на Беклемето

В понеделник дават старта на проекта „Научи се да караш ски” и на Беклемето

ски-училище за децаВ понеделник, 26 януари, на Беклемето ще бъде даден стартът на  ски-училището по проекта „Научи се да караш ски” за плевенските деца.  За първи път тази година в проекта ще се включат 100 деца от Плевен, научихме от Огнян Пешев, старши експерт по физическо възпитание в РИО- Плевен. По традиция в проекта се включват деца от I до  IV клас, на възраст от 6 до 10 години. Безплатното ски обучение е в рамките на 20 часа (4 дни) по специален  график.

Първи ще започнат обучението си 25 деца от Езиковата гимназия, след тях  на Беклемето за ски-училище ще се качат ученици от НУ „Христо Ботев” , третата група са деца от НУ „Патриарх Евтимий” и  последната, четвърта група е от СОУ „Иван Вазов”. Всяка група ученици ще бъде разделена на три според нивото на уменията на децата да карат ски, за да е по-ефективно обучението им, обясни Огнян Пешев.

За всяка група в последния ден на обучението ще се провежда състезание. Сред победителите от четирите групи ще бъдат избрани  момичето и момчето с най-добро време и те  ще получат правото да участват в закриването на тазгодишното издание на проекта, допълни  Пешев.

Реализирането на проекта  „Научи се да караш ски” се осъществява за седма поредна година от Българската федерация ски с подкрепата на Министерството на младежта и спорта,  Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование и спонсори. За 6-те години в него са включени над 14 000 деца. От тях над 500 деца бяха спечелени трайно за белите спортове и продължават да тренират и участват в състезания.

През този зимен сезон се очаква още 3350 да усетят магията на ските.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...