Начало / Общество / Game of Thrones спира и в Плевен

Game of Thrones спира и в Плевен

По повод премиерата на шестия сезон на сериала Game of Thrones HBO България организира национален киномаратон на територията на 9 града в страната в периода. Всеки един от новите епизоди ще бъде прожектиран в различен град. В Плевен на 30 май, понеделник, от 21.00 часа ще бъде показан шести епизод от 6-и сезон, съобщават от пресцентъра на Община Плевен. Големият екран на открито ще е на площад „Възраждане” /при лошо време филмът ще се излъчи в зала „Катя Попова”/.

Прожекцията, за която съдейства Община Плевен, е безплатна. Епизодът „Blood of My Blood” е с продължителност 60 минути, ще се гледа на екран с размери 4.5х2.60 м. Почитателите на лентата ще могат и да се снимат на звездна стена, както и със знамената на седемте благороднически фамилии от сериала, базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед”.

Всеки фен на Game of Thrones може да вземе своята безплатна покана за прожекцията от магазина на Теленор ул. „Васил Левски” 132 на 27 май (от 11.00 до 19.00 ч.) и на 28 май (от 10.00 до 17.00 ч.) и така да участва в томбола за награди.

Градовете и локациите, избрани за прожекцията, носят в себе си историческо послание в духа на сериала.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...