Начало / Последни новини / Eва Русева спечели шахматния турнир „Слънцата на Трявна“

Eва Русева спечели шахматния турнир „Слънцата на Трявна“

На  5 и 6  май в град Трявна се състоя традиционният детски турнир по шахмат „Слънцата на Трявна“. Тази година в него участват 64 състезатели от 20 клуба. Пет  състезатели на  „Спартак Плевен XXI “ взеха участие в надпреварата. Отново отлично се представи Шампионката на България по ускорен шах Ева Русева, която пое водачеството в турнира от самото начало и не го изпусна докрай. Така с 4 победи и 2 ремита тя събра 5 точки и заслужено спечели първото място в основния турнир. Както и в предходни турнири  съотборничката й Катрин Нинова последва примера  и с 4 точки спечели златният медал при девойките до 12 години. Отново малко не достигна на  Александър Георгиев да вземе медал, който също набра 4 точки и остана четвърти при 10-годишните. Много добре играха и  Борис Дяков и Божидар Петров, които завършиха с по 3 точки.

Турнирът винаги е бил свързан с приятни емоции за  състезателите на „Спартак Плевен XXI“ тъй като в предишните му  шест издания е бил печелен от  Румен Кънчев, Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев. Победата на Ева Русева също е нещо нормално, след като през тази година тя от всеки турнир се завръща с медал във възрастовата си група..

Тя обаче е първото момиче, което печели основния турнир  до този момент. На двете златни медалистки Ева и Катрин сега им предстои подготовка за финалите на ученическите игри. В двата отбора на МГ „Гео Милев“ има общо шест състезатели на „Спартак Плевен XXI“. Те се подготвят при треньора Михаил Гигов, с амбицията за нови медали на родното си училище и град Плевен. На Александър Георгиев също предстои сериозна подготовка за Държавното Първенство до 8 и 10 години, което за пореден път ще се проведе от плевенския клуб през месец юни в град Плевен.

Прочетете също:

Общински съвет – Плевен гласува 5 000 лв. за лечението на проф.Недкова

Еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. от бюджета на Община Плевен ще ...