Начало / Икономика / 98 процента от подадените годишни декларации в НАП-Плевен вече са обработени

98 процента от подадените годишни декларации в НАП-Плевен вече са обработени

НАП - Плевен

С получените по пощата в първите работни дни на месец май броят на приетите декларации за доходите в офис на НАП Плевен вече е над 18 700, от които  2 731 са подадени с електронен подпис, а повече от 1 620  с баркод. Процентът на обработените декларации вече надвишава 98 на сто. Това съобщи Веселка Костадинова, експерт в НАП-Плевен.

В странат декларираните за миналата година доходи от трудови правоотношения са общо 2,979  млрд. лв. Те са с 15% повече от миналата година, когато като трудови доходи са посочени 2,6 млрд. лв. Това показват обработените до този момент данни, съобщават от НАП, като напомнят, че хората, които получават доходи само от трудови договори, не ги декларират пред Агенцията.

В тазгодишните декларации обявените доходи за цялата 2013 г. от друга стопанска дейност в Приложение 3 на декларацията възлизат на 1,060 млрд. лв. Това е с 96 млн. лв. или 10% повече от 2013 г. В това приложение се обявяват доходите от авторски и лицензионни режими, свободни професии, сумите по граждански договори, на артисти и изпълнители, доходи на земеделски и тютюнопроизводители от продажба на произведени непреработени продукти от селско стопанство и др.

94 800 пък са гражданите, декларирали доходи от наем през 2013 г. Обявените от хазяите пред НАП средства са в размер на 417,7 млн. лв., като те са с около 9% повече отколкото през 2013 г.

Прочетете също:

Подписаха договора за доставка на 14 нови електробуса и зарядни станции

Договорът за доставката на 14 нови електрически автобуса Yutong, ведно с допълнително оборудване, и 14 ...