Акценти
Начало / Образование / 92-ма бакалаври и магистри на Медицинския университет получиха своите дипломи днес (Галерия)

92-ма бакалаври и магистри на Медицинския университет получиха своите дипломи днес (Галерия)

промоция МУ

Тържествено днес се дипломираха общо 92-ма бакалаври и магистри от три специалности на Факултет “Обществено здраве” Плевен. Това се случи в зала „Магнум” на Втора клинична база.

Своите дипломи днес получиха 14 бакалаври от първия випуск от откриването на специалността „Опазване и контрол на общественото здраве“, 19 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, 19 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи” и 40 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“.

промоция МУ

Приветствие към бъдещите здравни работници пръв отправи проф. Славчо Томов, ректор на Медицинския университет. „Обществото престана да говори за конкретния лекар – добър или лош. Говорим за тях. Не отделният лекар, който е поставил грешна диагноза или е провел грешно лечение е този, който определя облика на българското здравеопазване. Този облик се формира от хилядите добросъвестни медицински и здравни работници, които без да вдигат много шум около себе си, се трудят денонощно, неуморно – в делници, в почивни дни, в празници. Аз дълбоко вярвам, че всеки лекар, който е положил Хипократовата клетва, не забравя онази част от нея, в която се казва: Пазя живота си и своето изкуство винаги чисти и неопетнени”, се обърна в своето слово проф. Томов.

промоция МУ

Приветствия към дипломантите отправиха и проф. Лучана Каеназо – професор по съдебна медицина и биоетика в Университет Падуа, Италия, зам.-областният управител на област Плевен Красимир Иванов, зам-кметът на община Плевен Стефан Петков, председателят на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Надя Димитрова, деканът на Факултета по „Обществено здравеопазване” на Медицински университет – Варна доц. Емануела Мутафова и гл. медицинска сестра Ивайла Петкова в УМБАЛ – Плевен, която отправи приветствие от името на изпълнителния директор на болницата.

промоция МУ

Общо 42-ма или 46 % са дипломантите с отличен успех и от тяхно име приветствие поднесоха Велислава Василева – бакалавър в специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ и Исмаил Исмаил – бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

промоция МУ

На тържествената церемония присъстваше и проф. Ренцо Пегораро – професор по биоетика в Университет Падуа, Италия и главен секретар на Фондационе Ланца – център за проучвания в областта на етиката, биоетиката и етика на околната среда.

За доброто настроение на бъдещите здравни работници се погрижиха солистите от Общински хор „Гена Димитрова“, които ги приветстваха с няколко изпълнения.

промоция МУ

Прочетете също:

С онлайн промоция Факултет „Обществено здраве“ дипломира 134 абсолвенти

По традиция Факултет „Обществено здраве“ при Медицински университет – Плевен, ще проведе на 7 април ...