Начало / Общество / 90 000 лева са предвидени за ремонт на пътя Ралево – Ласкар – Николаево

90 000 лева са предвидени за ремонт на пътя Ралево – Ласкар – Николаево

Бюджет 2013 на Община Плевен са предвидени 90 000 лв. за ремонт на пътя Ралево – Ласкар – Николаево бяха информирани жителите на трите плевенски села по време на публичното обсъждане на бюджетът на общината за тази година. През миналата година от бюджета на Община Плевен са осигурени 3 313 лв. за ремонт на моста в село Ласкар, а за премахване на скални маси и поставяне на предпазни мантинели на свлачище на пътя Ралево – Ласкар, още 2 460 лв. Кметът на Община Плевен се е ангажирал да бъде направена оценка на покрива на медицинския пункт в Ласкар, както и на покрива на църквата в Николаево, които се нуждаят от незабавен ремонт.

Жителите на Ласкар са споделили и друга голяма тревога – обезлюдаването на селото, в което са останали само 64 човека на средна възраст 70 години. Няма с какво да привлечем младите хора да останат, чудното местоположение на селото, обяснили местните пред общински съветници от ГЕРБ, които са разкрили временна приемна там.

При посещението на кметския екип в Бръшляница и Мечка е поставен проблемът с обществения ред и трудовата заетост.

Жителите на  Бръшляница са силно притеснени от зачестилите кражби в селото и са изразили желание общественият ред и сигурност в селото да бъдат осигурявани от органите на реда в Плевен, а не от  РПУ – Пордим, както е в момента. Председателят на Общински съвет- Плевен е поел ангажимент да проучи възможността за осъществяване на това прехвърляне.

В Мечка обаче са се похвалили, че през последния месец няма нито една кражба в селото. Това се дължи на поставеното видеонаблюдение, добрата работа на полицаите в селото, както и на ангажираността на част от ромското население по програмата за временна заетост. 61 човека са заети с почистване и озеленяване на улиците и градинките. Основно са почистили и дерето на реката, което не е правено повече от 20 години.

През миналата година близо 600 безработни, предимно от малките населени места в общината са работили по програмата за временна заетост. Кметът проф. Стойков е гарантирал, че през тази година създаването на работни места по програмата ще продължи и ще бъдат удовлетворени всички заявки от страна на кметовете и на кметските наместници. Работни места ще бъдат разкрити и при  стартирането на спечелените от Община Плевен европейски проекти, които възлизат на повече от  63 млн. лв.

Прочетете също:

В Плевен палят празничните светлини на 1 декември

С приказния детски спектакъл „Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата” ще бъдат запалени празничните ...