Начало / Общество / 90-годишен ветеран участва в кръгла маса за Балканската война

90-годишен ветеран участва в кръгла маса за Балканската война

90-годишният Марин Могиларски – ветеран от Втората световна война, беше най-възрастният участник в провелата се днес в Плевен кръгла маса по повод 100 години от Балканската война. Сред участниците беше и Петранка Иванова, която е една от малкото жени ветерани в Плевен.

Форумът се проведе под патронажа  на областния управител Иван Новкиришки. Организатори са Изпълнителна агенция “Военни клубове и военно-почивно дело”, отдел “Северозападен”- военен клуб Плевен, Комитет за честване “100 години от Балканската война 1912-1913”, с председател кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, Регионалният инспекторат по образование и Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България – Плевен.

В кръглата маса участие взеха ученици от средните училища в града. Те представиха свои есета, с които са участвали в конкурс на тема „100 години от Балканската война 1912-1913”.

В рамките на форума беше открита изложба със снимки от досиетата на военните паметници в Плевенска област, разказваща историята на тяхното създаване.

По-късно участниците положиха венци пред паметника на IV пехотен полк в Градската градина.

Прочетете също:

Министър Каракачанов днес е на посещение във  ВВВУ „Георги Бенковски“  

По повод Деня на космонавтиката – 12 април,  министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът ...