Начало / Общество / 880 зъбни протези е дарила Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен

880 зъбни протези е дарила Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен

Към плевенската Фондация „Св. Иван Рилски” вече четвърти сезон работи мобилен стоматологичен кабинет, в който се извършват безплатни стоматологични прегледи на възрастните хора в област Плевен. Една от основните дейности на фондацията е да осигурява безплатни зъбни импланти на нуждаещите се възрастни хора. Досега са осигурени 880 зъбни импланти , съобщи д-р Елиза Георгиева, управител на фондацията. Само през миналата година мобилният стоматологичен кабинет е посетил селата Върбица, Ореховица, Славововица, Божурица, Градина, Бохот, Горни Дъбник, Николаево, Драгаш войвода и град Пордим. През миналата година фондацията е направила дарения и на социално слаби възрастни хора от Плевен.

Д-р Елиза Георгиева изказа благодарност на Каролина Луканова  от Драгаш войвода, която безплатно се е погрижила за визията на възрастните хора, настанени в дом в селото. Вероника Цанова от Плевен пък е дарила процедура за поставяне на вежди чрез перманентен грим на жена, претърпяла химиотерапия. Благотворителността не е само даряване на пари, а е даряване на топлина, отношение и грижа за хората, подчерта д-р Георгиева.

Към фондация „Св. Иван Рилски”  има създадена група за подкрепа на жени с рак на гърдата, която освен психологическата подкрепа дава възможност на жените да се освободят от напрежението, поясни психологът Даниела Кермова. През тази година с групата са проведени две арт занимания с подкрепата на Школата по натурно рисуване и керамика към Центъра за работа с деца. Жените са изработили бижута и малки сувенири от керамика, които ще бъдат разиграни на томбола по време на традиционния благотворителен бал, организиран от фондацията. Тази година той ще се проведе на 23 март в хотел „Ростов“ – Плевен.

От Фондация „Св. Иван Рилски” изказаха благодарност на децата от Школата по натурно рисуване и керамика и на учениците от ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен, които са предоставили свои изделия за томболата. Благодарни сме за съпричастността на децата и вярваме, че това е начинът да се формират у тях морални ценности и да се възпитават към благотворителност, подчерта д-р Елиза Георгиева.

 

Прочетете също:

20 предложения включени в предварителния дневен ред на предстоящата сесия

Общинският съвет на Плевен се събира за редовно заседание в четвъртък /28 октомври/ от 09.00 ...