Акценти
Начало / Последни новини / 85 медала за Шотокан карате клуб ”Спартак 14” от Международен турнир  в София

85 медала за Шотокан карате клуб ”Спартак 14” от Международен турнир  в София

През изминалия уикенд в столицата се проведе второто издание на Международния турнир по шотокан карате-до „София Гранд При” 2018 г. , което се организира от Българска федерация Шотокан карате-до, със съдействието на карате клуб „Спартак 14” – Плевен, карате клуб Оверфайт – София ( домакини на турнира) и българското представителство на Световната Шотокан карате – до федерация в лицето на нейния главен инструктор за България  – сенсей Георги Георгиев – Джоси ( 7 дан).

Състезанието събра 354 състезатели от три държави – България, Сърбия и Гърция.

„Спартак 14” – Плевен участва със 58 състезатели, които се справиха отлично със конкуренцията и донесоха в Плевен впечатляващият брой от 85 медала. Със спечелените 28 златни, 22 сребърни и 35 бронзови медала те заслужиха първото място в комплексното класиране.

Четири от общо 12 приза Супершампион, спечелиха плевенските състезатели Натали Йонкова – 17 г, Стефани Ангелова – 11 г., Тихомир Тодоров – 11 г. и Красимира Илиева – 10 г. Това беше най-трудната и интересна кумите – дисциплина. Регламентът е във всяка възраст и пол, състезателите да  не се делят на техническо ниво и теглови категории, което изисква високо ниво на техническа и тактическа подготовка, за да се преодолеят различията, обясни треньорът Милена Кирниколова.

„Изключително сме доволни от представянето на възпитаниците ни в края на сезона. Радваме се на всяка тяхна победа, на всяка спечелена точка, защото зад това стоят много труд, преодолени  трудности и много вложено лично време както от страна на състезателите, така и от страна на родителите им”, сподели другият треньор в клуба – Маринела Петрова.

Официални гости на турнира бяха Ренета Камберова – олимпийска медалистка от златния ни ансамбъл по художествена гимнастика и сенсей Георги Георгиев – Джоси , който е член на УС на Шотокан Федерацията и главен инсруктор за България на Световната Шотокан карате-до Федерация.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...