Начало / На фокус / 85-годишен юбилей ще чества НУ „Христо Ботев” в Плевен

85-годишен юбилей ще чества НУ „Христо Ботев” в Плевен

С поредица от събития НУ „Христо Ботев” в Плевен ще отбележи своя 85-годишен юбилей. За отбелязването на годишнината е създаден Инициативен комитет, ръководен от проф. Иван Стоянов, който е председател на фондация „Васил Левски”. „В Инициативния комитет сме включили известни личности, богати с идеи, за да бъде отбелязана по достойнство тази годишнина на училището ни”, каза директорът на НУ „Христо Ботев” – Цветелин Горанов.

Планът за отбелязване на годишнината вече е готов и първата проява  е екскурзията по стъпките на Ботев, в която се включиха децата от Клуб „Млад възрожденец” с ръководител Светлана Михайлова. Клубът спечели месечна стипендия за активна дейност и средствата се използват именно за организиране на подобни прояви, обясни Михайлова.

Предвидени са още математическо състезание, междуучилищен литературен конкурс „С името на Ботев”, междуучилищен фестивал „Ботевци пеят”, изложба и литературно четене на тема „Моето първо училище”, футболен турнир и издаване на електронен юбилеен вестник. Кулминацията на честванията ще е на 17 май, когато ще се проведе тържественият юбилеен концерт. В него участие ще вземат вокална група „Ботевци пеят” към училището, Северняшкият ансамбъл, хор „Звъника” и други. Специален гост ще е проф. Иван Стоянов, който ще говори за живота и дейността на Христо Ботев.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...